Hírek

Ersa rework berendezések a legkisebbtől a legnagyobbig

Az Ersa páratlanul széles javító és rework berendezés palettával rendelkezik a kisebb asztali egységektől egészen az automatizált gépekig. A különféle Ersa rework berendezések a legváltozatosabb alkatrészeket képesek kezelni, a legkisebb 01005-ös chipektől kezdve egészen a nagyméretű SMT-csatlakozókig (120 mm), továbbá Flip-Chipektől a különféle BGA tokozásokig.

Az összes Ersa rework állomás az úgynevezett hibrid fűtési technológiát alkalmazza. A felső fűtőegység infravörös sugárzással és finom légáramlattal működik, amely együttesen nagyon hatékonyan és kíméletesen melegíti fel az alkatrészeket. Az Ersa hibrid rework berendezések választéka lehetőséget nyújt a különböző felhasználói igények kielégítésére.

A rework család legkisebb tagja az Ersa IRHR100A-HP berendezés, amely kis méretével és könnyű kezelhetőségével könnyíti meg a mindennapi használatot. A maximális fúvókaméret 20 x 20 mm. A berendezés bővíthető alsó előfűtéssel és állvánnyal. A fűtési folyamatok pontos beállításában, a teljes kiépítés esetén rendelkezésre álló szoftver van a segítségünkre.

A család következő tagja a HR200 berendezés, ami egy költséghatékony kiépítés. A felső fűtőegység fixen szerelt, melynek teljesítménye 400W. A berendezés tovább bővíthető egy alsó, 800W-os infrasugárzó egységgel.

A következő berendezések már igen komplex rework feladatokra is alkalmasak. Különbség köztük az automatizáltságban, a befogható áramköri lapok méreteiben, és a különböző méretű alkatrészek kezelésében van.
A HR 500 félautomata berendezés az Ersa hibrid techonógiájának legfiatalabb tagja. 900 W-os felső hibrid fűtőegységgel és 1600W-os teljes munkaterületre (300x380mm) kiterjedő alsó fűtőegységgel rendelkezik. Alkatrészek beültetését optikai egység segíti, 1x1mm -től egészen 50x50mm-ig. A folyamatok vezérlésében és dokumentálásában a HRSoft program van a felhesználók segítségére.
A HR 550 félautomata berendezés nagyobb teljesítménnyel és precízebb alkatrészhelyező képességekkel hívja fel magára a figyelmet. Az Ersa védjegyévé vált felső hibrid fűtőegység már 1800W teljesítményű. Az alsó infrás fűtő egység 2400W-os teljesítménye már három külön kapcsolható zónára osztható. Alkatrészek beültetését itt is optikai egység segíti, 01005 alkatrésztől egészen 70x70mm-ig. Alap kiépítésében a berendezés 382×300 mm-es áramköri lapokat képes befogadni, de létezik belőle XL (bővített kártyabefogadásra képes) változat is amelyben már 530×530 mm-es áramköri lapok is elhelyezhetőek. A folyamatok vezérlésében és dokumentálásában itt is rendelkezésre áll a HRSoft program.

A rework berendezések családjának talán legelterjedtebb tagja a HR600/2 A berendezés már teljesen automatizált. A felső hibrid fűtőegység 800W teljesítményű. Az alsó infrás fűtő egység itt is 2400W-os teljesítményű és hasonlóan a HR550-es verzióhoz, itt is három külön kapcsolható zónára osztható. Maximális panelméret: 390×300 mm. A maximális kezelhető alkatrészméret 50 x 50 mm. A berendezésből létezik egy precíziós helyező fejjel is ellátott változat, amely a HR600/3P nevet viseli. A berendezés rendkívül preciz x-y-z tengelyrendszerrel, nagy felbontóképességű kamerarendszerrel és magasfokú automatizáltsággal rendelkezik. Helyezési pontossága ±25µ

Extrém nagy PCB-k újramunkálásához pedig a HR600XL verzió ajánlott, amely 625x625mm (opcionálisan 625x1250mm) paneleket 10mm vastagságig képes kezelni. A berendezés fűtését a felső, maximálisan 2kW teljesítményű Hibrid és az alsó 25x600W teljesítményű IR fűtőegységek biztosítják.