CILS

Computer Imprintable Label Systems Ltd. piacvezető a tartós ipari címkék, különösen a magas igényeket kielégítő számítógéppel írható, házilag nyomtatható címkék területén. Az ipar mellett termékeik jelentős felhasználói a laboratóriumok és az egészségügyi intézmények. Az angliai központtal rendelkező cég a teljes iparosodott világon kínálja termékeit, Ausztráliától Amerikáig.
Honlap: www.cils-international.com

Cramolin

A valamikori önálló német Cramolin cég ma amerikai tulajdonban van, és ITW Chemische Produkte GmbH elnevezéssel, Cramolin márkanév alatt gyártja a különféle, az elektronikai és finommechanikai szerviz-, szerelési és javítási tevékenység során használatos vegyi segédanyagokat.
Honlap: www.itwcp.de

Edson

Az Edson Electronics Ltd. észak-angliai, családi tulajdonú cég számos különböző törlőeszköz, köztük a stenciltörlő eszközök specialistája. Gyártanak törlőtekercseket szinte minden stencilnyomtatóhoz. Törlőpálcikából is valószínűleg ők kínálják a legnagyobb választékot. Antisztatikus padlófestékük a leggazdaságosabb megoldás ESD védett üzemi területek padlóburkolatára. Termékeiket Európa számos országában működö disztribútoraikon keresztül értékesítik.
Honlap: www.stencilrolls.com

ERSA

Az ERSA története az elektromos forrasztópáka szabadalmaztatásával kezdődik, amely az alapító ERnst SAchs nevéhez fűződik (1921). A cég 2011-ben fennállásának 90. évfordulóját ünnepelte! A tapasztalatok régóta gyűlnek, és az ERSA mindvégig az élvonalban tudott maradni. Ma a forrasztópákák, illetve az abból kifejlődött forrasztó állomások mellett, a festői, Majna-menti, német kisvárosban működő vállalat Európa legnagyobb forrasztógépgyártója, és a legszélesebb forrasztóeszköz-választékkal rendelkezik a világon. Az ERSA a szintén német Kurtz Group része, amely családi vállalkozás, 2014-ben ünnepli fennállásának 235. évfordulóját! Globális jelenlétéhez a világ különböző pontjain hat saját leányvállalata van, de helyi képviseletei révén a világ mintegy 135 országában van jelen.
Honlap: www.ersa.com

GlobalPoint ICS

A GlobalPoint ICS bármely típusú forrasztási technológiához kínál high tech hőprofil-felvevő készülékeket, szoftverrel és tartozékokkal.
Honlap: https://www.gp-ics.com/

GEN3

A Concoat cég amelyből a GEN3 származik, mintegy 20 éve szolgálja az elektronikai ipart. Hagyományos termékeik az áramkörök működésének megbízhatóságát növelő bevonati rendszerek (conformal coating). Ehhez csatlakozott a berendezés és műszergyártás, amelyet előbb Concoat Systems néven választottak külön a többitől, majd a nevet GEN3 Systems-re változtatták. A GEN3 elnevezés arra utal, hogy az angol magáncég élén tulajdonosainak már a harmadik generációja áll. A GEN3 Systems forrasztási folyamat-ellenőrző műszereinek egy része 2001-ig Multicore márkanéven volt kapható a piacon.
Honlap: www.gen3systems.com

Henkel Electronics

A Henkel 1876-ban, Németországban alapított vegyipari cég. Az idők során hatalmas, globális cégbirodalommá fejlődött, számos más céget is magába olvasztva. A központja Düsseldorfban van, de világszerte mintegy 47.000 embert alkalmaz. Gyártmányskáláján három nagy üzleti ágazat osztozik: a mosó és tisztítószerek, a szépségápoló szerek és a ragasztástechnika. Ez utóbbi része az ipari valamint az elektronikai termékeket előállító divizió. A Henkel a magas minőségű félvezető tokozóanyagok, az áramköri lapok szereléstechnológijához szükséges anyagok és a forrasztástechnikai termékek egyik leginnovatívabb szállítója. Olyan termékek, márkák előállítója, mint a Loctite, Hysol, Ablestik, Acheson, vagy a Multicore.
Honlap: www.henkel.com/electronics.htm

IPC Association Connecting Electronics Industries

Az IPC eredeti nevén Institute for Printed Circuits, 1957-ben alakult az áramköri lapok gyártóinak egyesületeként. Később mind több összeszereléssel foglalkozó cég vált a szervezet tagjává, így a rövidítés megtartásával a szervezet nevét többször módosították, míg a mai elnevezés kialakult. Az IPC az elektronikai ipar szereplőinek, tervezo, gyártó, kutató, kereskedő és más, kapcsolódó cégeknek önszerveződő, önkéntes szervezete. Bármely cég, amely ezt kívánja, tagja lehet. Szabványait, kiadványait a tagságnál lényegesen szélesebb kör, csaknem minden elektronikával foglalkozó vállalkozás használja, alkalmazza, szerte a világon. Mint globális kereskedelmi egyesülés, az IPC elkötelezett, hogy elősegítse tagjai kiemelkedő versenyképességét, pénzügyi sikerességét egyaránt. A szervezet székhelye az Egyesült Államokban található.
Honlap: www.ipc.org

Isovolta

Az osztrák Isovolta cég jogelődjét 1946-ban alapították. A vállalat különféle korszerű elektronikai szigetelőanyagok, műszaki laminátumok és kompozitanyagok innovatív fejlesztője, nemzetközi gyártóbázisa, amelynek 12 országban 18 termelő, illetve kereskedelmi egysége van. Termékeit 20 iparág használja az elektronikától a repülőgépiparig.Nálunk elsősorban forrasztómaszkok és forrasztókeretek, illetve ezek alapanyagául szolgáló speciális anyagok előállítójaként ismert.
Honlap: www.isovolta.com

LPKF Laser & Electronics

Az LPKF Laser & Electronics AG specializált német gépipari technológiai vállalkozás a különféle lézeres alkalmazások és nagy pontosságú mechanikával bíró elektronikai és autóipari gyártóberendezések területén. Pionír a lézeres mikromegmunkálás témakörében.
Honlap: https://www.lpkf.com/en/

Lükon – Thermal Solutions

A Lükon céget 1941-ben alapította Svájcban Paul Lüscher tudós és feltaláló az általa kifejlesztett csöves fűtőelemek gyártására és hasznosítására. Merülő forralók, főzőlapok és különféle ipari fűtőelemek készültek. Az elkövetkező években a cég megerősödött és világszerte ismert lett. Mérföldkő a történetében a világ minden jobb éttermében megtalálható, asztalra is helyezhető melegen tartó lap, amely hihetetlen növekedést és üzleti sikert hozott. 1995-ben jelent meg a piacon a kis alapterületű vertikális hőkezelő, kikeményítő kemencékkel, amely a sikertörténetet immár az elektronikai iparban folytatja.
Honlap: www.lukon.ch

Olamef

A kis észak-itáliai városkában működő OLAMEF cég több mit 25 éve működik, és az USÁ-tól Singapore-ig, az egész világra exportálja saját tervezésű, kiváló anyagokból, gondos megmunkálással készülő, kiforrott szerkezetű alkatrész-előkészítő (lábhajlító, -vágó) gépeit. A kézi, elektromos, illetve pneumatikus meghajtású masinák a furaton át beültetendő, hevederezett vagy ömlesztett elektronikai alkatrészek kivezetéseit hajlítják, vágják a kívánt alakra, méretre.
Honlap: www.olamef.com

Pacha Automation

A Pacha Automation 1992 óta szolgálja az elektronikai ipart az áramköri lapok illetve a forrasztókeretek technológiai folyamatok alatt történő mozgatására irányuló automatizálási megoldásokkal. A konvejorelemek és -rendszerek szokásos választékát több speciális egység egészíti ki. A gyakran egyedi tervezésű automatizált rendszerek megrendelői között egyaránt találhatók kis, közepes és nagy üzemek is. A Pacha kis német cég, amelyet a kiváló szakmai felkészültség, a vevő(feladat)orientált tervezés és messzemenő rugalmasság jellemez.
Honlap: www.pacha-automation.eu

Purex

A Purex angol cég, amelynek cég jogelődje 1985-ben kezdte meg kereskedelmi tevékenységét a telekommunikáció területén. 1989-ben indult a vállalatnál a saját gyártású elszívó berendezések gyártása Purex márkanéven. A megváltozott, szigorúbb munkavédelmi szabályokra a Purex egy innovatív elszívó családdal válaszolt, mely az elszívott levegőt megtisztította és a munkaterületre visszavezette. A Purex az elsők között szerelt fel teljes gyárakat (Celestica) ilyen elszívó rendszerrel, melyek használatával a telepítési költségek jelentősen csökkentek, valamint a gyártósorokat rugalmasan át lehet alakítani a változó igények szerint.
Honlap: www.purex.co.uk

Retronix

A céget 1992-ben alapították Skóciában. Tevékenysége ma már egész Európára, Amerikára és Ázsiára is kiterjed. A Retronix a világ minden tájáról beérkező elektronikai alkatrészek és szerelt áramköri lapok újramunkálásával, átalakításával, hibajavításával foglalkozik. Vállanak pl. BGA újragolyózást, egysíkúsági hibák kijavítását, bevonatok megváltoztatását (pl. ólmosról ólommentesre, vagy fordítva), hamis alkatrészek kiszűrését, hibás alkatrészek cseréjét. Foglalkoznak rework technikusok közvetítésével is, akik az igényló telephelyén végzik munkájukat.
Honlap: www.retronix.co.uk

Stannol

A Stannol, bár nem multinacionális nagyvállalat, igen patinás név a forrasztástechnikában. A céget 1879-ben alapította a derék Wilhelm Paff bádogosmester a németországi Wuppertalban. A Stannol márkanevet az 1920-as évek vége felé vezették be a piacon. 1989-ben az angol Kelsey Industries, a Multicore Solders tulajdonosa szerezte meg a vállalatot. Bizonyos Multicore termékek ezt követően Németországban (is) készültek, de mindvégig megmaradt a kutatás-fejlesztés, megtartották és továbbvitték a saját, elsősorban német piacra szánt, Stannol néven gyártott termékeiket is. A Multicore Solders Limited-nél a 2000-ben történt tulajdonosváltást követően a Stannol cég ismét önállóvá vált, megkapta számos Multicore termék további gyártásának jogát, immár Stannol név alatt. Termékskáláját azóta saját fejlesztésekkel folyamtosan szélesíti, korszerűsíti, növeli piaci részesedését.
Honlap: www.stannol.de

TWS

1994-ben kezdődött… Egy kishajókhoz alkalmas GPS helymeghatározó berendezéseket gyártó kis olasz cég megrendelései szépen gyarapodtak, a piac egyre többet igényelt. Termékeikből azonban a több sem tömeggyártás, ugyanakkor a minőségi, megbízhatósági követelmények igen magasak. A termelési részleg kis-közepes darabszámhoz is megfizethető, automatikus SMD beültető berendezésre vágyott. Mivel a piacon nem találtak elfogadhatót, nekiláttak, hogy készítsenek maguknak egyet. Az eredmény minden várakozást felülmúlt. A termelőeszközből termék lett. Azóta ezernél is több beültetőgép készült, és a skála kiegészült az SMT-hez szükséges más gépekkel is.
Honlap: www.tws-automation.com

Viscom

A Viscom 1984-ban alapított, a képfelismerésen alapuló ipari ellenőrző berendezések terén globális vezető szerepet játszó, német vállalat. Úttörő szerepet játszott a képfeldolgozásban rejlő lehetőségeknek az ipari minőségbiztosítás céljaira történő bevezetésében. A Viscom számtalan szabadalmat felvonultató gyártmányválasztéka megfelelő megoldást kínál a legkorszerűbb tokozású alkatrészekkel szerelt, legösszetettebb, legzsúfoltabb kártyák esetén is. Saját fejlesztésű érzékelői, röntgenforrásai, szoftverei a technológia csúcsát jelentik.Az elektronikai ipar számára kínált automatikus optikai (AOI), röntgen (AXI) és kombinált (AOXI) ellenőrző berendezések között pasztanyomtatás, alkatrész-elhelyezés, forrasztási kötés és wire bonding mellett akár vékonyréteg ill. félvezető lapka vizsgálatára alkalmasak is találhatók. A Viscom nagy hangsúlyt helyez a kutatásra, fejlesztésre, hogy mindig kész legyen megfelelő megoldást nyújtani a gyorsan változó ipari igényekre.
Honlap: www.viscom.com