Forrasztó munkahelyek füstelszívói

A forrasztási füst elszívása megtisztítása, vagy a munkaterületről való eltávolítása mára már alapvető követelmény minden munkaadónak. Akár már kis mennyiségű füst, ha az rendszeresen terheli a szervezetet egészségkárosodást okozhat. Az asztalra telepített esetleg egy vékony aktívszenes szűrőlappal ellátott ventilátor, ami a forrasztási füstöt a paneltől elszívja és a munkatérbe felfelé fújja nem ad megfelelő választ a problémára. Amennyiben az elszívott levegőt a szabadba engedik ki szűrés nélkül, akkor a kialakítás költségén kívül mérési és engedélyezési folyamat költségei fogják terhelni. Ráadásul a nem megfelelően kialakított elvezetés rossz széljárás esetén a kibocsájtott szennyezőket visszavezetheti a munkaterületre. Ezen felül télen a kifújt meleg levegő helyére hideg fog beáramlani, ami a fűtési költségeket fogja növelni, nyáron a klíma berendezésnek fog megnőni a fogyasztása. Ezen felül egy gyártó sor átalakításkor újra kell építeni az elszívó rendszert. Ezeket a problémákat lehet megoldani egyedi elszívó berendezésekkel.

ERSA füstelszívó rendszerek

A német gyártó hatékony, karos füstelszívó egységeket kínál beltéri forrasztási munkahelyeken való felhasználásra. Valamenyi berendezés a munkakörnyezetbe bocsátja vissza a szűrt levegőt.

EASY ARM 1
Kompakt, egy karos elszívóegység, amely 110m3/h légszállításra képes. Működése csendes, így a dolgozókat nem zavarja a munkavégzés közben. A szűrő 3 fokozatú légtisztítást valósít meg. Az első fokozat az előszűrő, ami a durvább részecskéket választja le a légáramból, míg a másik két fokozat a mikrorészecskéket és a káros gázokat szűri ki. A készülék összekapcsolható egyes Ersa I-Con forrasztóállomásokkal, ami lehetővé teszi az automatikus be- és kikapcsolást.

EASY ARM 1 Kompakt, egy karos elszívóegység, amely 110m3/h légszállításra képes. Működése csendes, így a dolgozókat nem zavarja a munkavégzés közben.

EASY ARM 2
Ez a berendezés két elszívókar kiszolgálására képes. Mindkét kar számára képes 110m3/h szívóteljesítményt biztosítani. A két port teljesítménye egyszerre vagy egymástól függetlenül is szabályozható. El van látva eltömődésjelző rendszerrel, ami figyelmezteti a felhasználót a szűrő elhasználódására. A szűrési hatékonyság és a szűrők szerkezete megegyezik az Easy Arm 1 rendszerrel. Kiegészíthető aztali felfogató kerettel is. A beépített interfész aljzat segítségével ez az eszköz is csatlakoztatható az I-Con állomásokhoz

EASY ARM 2 Ez a berendezés két elszívókar kiszolgálására képes. Mindkét kar számára képes 110m3/h szívóteljesítményt biztosítani.

ELSZÍVÓKAROK
Az ERSA elszívó egységekhez többféle kar, ernyő, és rugalmas cső csatlakoztatható a felmerült egyéni igényeknek megfelelően.

Purex füstelszívó rendszerek

A Purex füstelszívó rendszerek széles palettája lehetővé teszi az alkalmazáshoz legmegfelelőbb berendezés kiválasztását. A legkisebb berendezés 2 forrasztó pákára szerelt elszívót tud kiszolgálni a legnagyobb pedig akár 36 elszívó kart. Az analóg berendezések költséghatékony megoldást jelentenek. A digitális berendezések rendelkeznek gáz érzékelővel, ami a szűrt levegőt ellenőrzi, így a berendezés jelzi amennyiben a szűrő nem tud több gőzt megkötni. A berendezések mérik a szűrő előtt a légnyomást és azt állandó szinten tartják. Ennek köszönhetően az elszívás mértéke nem függ a szűrők állapotától, illetve a több elszívó kart kiszolgáló berendezés esetén attól, hogy hány kar szelepe van nyitva. A nagyobb berendezéseket fel lehet szerelni kompresszorral, ami a megtisztított levegőből állít elő sűrített levegőt. Ez a lézer vágó és gravírozó berendezéseknél hasznos, hiszen a lézer optikát meg kell védeni a por lerakódástól.

A Purex füstelszívó rendszerek széles palettája lehetővé teszi az alkalmazáshoz legmegfelelőbb berendezés kiválasztását.
A legkisebb berendezés 2 forrasztó pákára szerelt elszívót tud kiszolgálni a legnagyobb pedig akár 36 elszívó kart.

Elszívó berendezések vegyi anyagokhoz

A Purex berendezéseket többfajta főszűrővel lehet ellátni. Az egyszerű HEPA szűrőtől a hígítók gőzeinek megkötésére optimalizált verzióig 10 fajta kialakításból választhatunk. A termékpaletta lehetővé teszi az igényeknek legmegfelelőbb szűrő kiválasztását. A Purex elszívók rendelkeznek előszűrővel, ami meggátolja. hogy a por azelőtt eltömítse a főszűrőt, mielőtt a benne lévő aktív szén telítődne az elszívott káros anyagokkal.

Elszívó berendezések forrasztógépekhez

A Purex nagyobb berendezései alkalmasak kikeményítő kemencék, újraömlesztő (reflow) kemencék, hullám és szelektív hullámforrasztó berendezések füstjének elszívására. A nagyobb berendezésekbe beépíthető kompresszor a forrasztó berendezés sűrített levegő igényét tudja kielégíteni.

Elszívó berendezések jelölő és kódoló berendezésekhez

A termékek jelölésére a címkéken kívül elterjed megoldás a lézeres és a tintasugaras jelölés. Mindkét esetben keletkezik olyan melléktermék (hígító, füst), ami igényli az elszívást. PVC jelölésekor, vagy vágásához az elszívó berendezések PVC kompatibilis verzióit tudjuk ajánlani.

Elszívó berendezések nagy formátumú nyomtatáshoz

A CaptivairMAX berendezésnél az aktívszén elérhető utántöltő zsákos kiszerelésben, ami költséghatékonysága mellett azért is előnyös, mert a szűrő házat nem kell megsemmisíteni az aktívszénnel együtt.

Beszéljen szakértőnkkel

Császár Csaba
értékesítő, műszaki tanácsadó munkatárs, tanúsított IPC-A-610 és IPC/WHMA-A-620 mester tréner, IPC-A-600 és IPC-6012 tréner
csaba.csaszar@microsolder.hu
+36 20 501 9909

Kovács Zsolt
értékesítő, műszaki tanácsadó munkatárs, tanúsított IPC-A-610, IPC-A-620 és IPC 7711/21 tréner
zsolt.kovacs@microsolder.hu
+36 20 218 1685

Sárvári Zsolt
minőségirányítási és szerviz vezető
zsolt.sarvari@microsolder.hu
+36 20 414 2458 

Jakab Zoltán 
üzletfejlesztési és értékesítési vezető, tanúsított IPC-A-610 és IPC-7711/21 Mester tréner
zoltan.jakab@microsolder.hu
+36 20 419 8216