Kézi stencilnyomtatók

A TWS Automation SR2000 típusú kézi stencilnyomtatója egy kedvező áru belépő modell a kis szériás gyártási folyamatokhoz. Egyszerű felépítésű berendezés, ahol a lehúzókést kézben tartva kell mozgatni. A stencil és a panel kivezetéseinek fedésbe hozása kézi forgatógombokkal történik. A nyomtatás befjezése után a stencilkeret felhajtásával a PCB eltávolítható. Mágneses alátámasztásra opcióként van lehetőség. A maximális nyomtatási terület 500 x 400mm (forex tárgyasztal használatakor).

Kézi stencilnyomtatók

Félautomata stencilnyomtatók

TWS SR2600
Jól használható nyomtató, ahol minden mozgás sűrített levegővel támogatott. A késnyomás és a stencilelválasztás sebessége is szabályozható. Az elválasztás függőlegesen lefelé történik, így a finom rajzolatok sem kenődhetnek el. Alaptartozék a mágneses alátámasztás, de opcióként vákuumos megfogás is beépíthető. 2db lehúzókéssel rendelkezik, ahol a kések állászöge egymástól függetlenül állítható. Alkalmas kétoldalas panelek kezelésére is. A maximális nyomtatási terület 422 x 422mm.

Félautomata stencilnyomtatók

TWS SR2700
Új generációs félautomata nyomtató, ahol a lehúzókések és a tárgyasztal mozgatása elektromos motorokkal történik. Természetesen minden paraméter kontrollált módon állíható. A stencil pozicionálását két felülről néző kamera segíti. A mágneses alátámasztás itt is alaptartozék, de vákuumasztallal is rendelhető. A maximális nyomtatási terület 480 x 420mm. A két lehúzókés kétirányú nyomtatást tesz lehetővé. A kezelőfelület igényes, érintőképernyős megjelenítésű, amely grafikusan is segíti a beállítások egyszerű elvégzését.

TWS SR2700 Új generációs félautomata nyomtató, ahol a lehúzókések és a tárgyasztal mozgatása elektromos motorokkal történik.

TWS SR2720
Az SR2700-al megegyező funkciókkal bíró, de speciálisan a nagy panelek és LED alkalmazások gyártásához kifejlesztett nyomtató. A maximális nyomtatási terület 850 x 420mm!

TWS SR2720 Az SR2700-al megegyező funkciókkal bíró, de speciálisan a nagy panelek és LED alkalmazások gyártásához kifejlesztett nyomtató

Automata stencilnyomtatók

A cégünk által kínált stencilnyomtatók változatos palettáján minden termelési feladathoz megtalálhatjuk a legmegfelelőbb megoldást. 

Kisüzemek részére

A TWS Automation kínálatában kétféle, teljesen automatikus stencilnyomtatót találunk. Mindkét gép off-line működésű. Az SR3050 típus 440x440mm-es maximális nyomtatási területtel rendelkezik és a nyomtatás összes paramétere egyszerűen kézben tartható a Linux alapú vezérlő szoftver segítségével.

A cégünk által kínált stencilnyomtatók változatos palettáján minden termelési feladathoz megtalálhatjuk a legmegfelelőbb megoldást.

A nyomtatási terület kihasználásához többféle hosszúságú lehúzókés rendelhető. A PCB a berendezés bal oldalán adagolható be és a folyamat után ugyanide tér vissza. A panelek alátámasztására használható hagyományos csapos megtámasztás vagy vákuumos tárgyasztal is. A maximális PCB vastagság 6 mm. A gép elsősorban a kisüzemi felhasználókat célozza meg, igen kedvező ár-érték arányt kínálva.

A második típus az SR3100, amely valójában csak egy lényeges tulajdonságában különbözik az előzőtől, nevezetesen, hogy kétoldali adagolású. Ennek következtében a termelékenysége nagyobb, mivel amíg az aktuális PCB nyomtatás alatt van, a következőt már felhelyezhetjük az ellentétes oldali adagoló szalagra.

Közepes és nagy üzemek számára

A nagy múltú ERSA GmbH. automata stencilnyomtató családja viszont a legmagasabb követelményeket támasztó, közepes- és nagy volumenű termelési igények kielégítését tűzte ki célul. Ennek megfelelően mindegyik in-line működésű és a csúcsmodellek több egyedülálló megoldást is tartalmaznak. A Versaprint 2 sorozat a stencilnyomtatók második generációja, három változatban készül.

A Versaprint 2 ELITE alapváltozat is egy jó kiépítésű gép. Kamerával pozícionálja a stencillemezt az áramköri laphoz, és ugyanez használható opcionálisan ellenőrzési feladatokra is. A stencilbefogás szerszám nélkül állítható 450 mm-től 740 mm-es keretméretig. Az ELITE plus változat utólagosan is felszerelhető minden olyan opcióval, ami a Versaprint 2 sorozathoz rendelkezésre áll, beleértve a 2D és 3D ellenőrző kamerákat.
A Versaprint 2 PRO2 változat 2D-LIST (LIST = Line Scan Technology) kamerával felszerelt forraszpaszta lenyomat ellenőrzéssel (SPI) rendelkezik. A PRO2 is utólagosan felszerelhető minden olyan opcióval, ami a Versaprint 2 sorozathoz rendelhető.

A nagy múltú ERSA GmbH. automata stencilnyomtató családja viszont a legmagasabb követelményeket támasztó, közepes- és nagy volumenű termelési igények kielégítését tűzte ki célul.

A Versaprint 2 ULTRA3 csúcsmodel a forraszpaszta nyomtatási minőségére különösen érzékeny felhasználóknak készül. A berendezés a legújabb mérési technológiát használja 3D-LIST kamerájával. Stencilnyomtató és 3D pasztavizsgáló (SPI) egyben, egy gép alapterületén. Folyamatosan figyelemmel kísérhető a forraszpasztalenyomatok alakja és térfogata, amely elsődleges fontosságú a megfelelő alakú, megbízható forrasztási pontok kialakításához. Az ULTRA3 felszerelhető – utólag is – minden opcióval, amely a Versaprint 2 sorozathoz választható.

Stenciltisztító berendezés

A GENSONIC ultrahangos stenciltisztító berendezést használhatjuk akár s stencil kivétele nélkül is, a nyomtató néhány perces leállása alatt. A kifejezetten erre a célra tervezett, 40 kHz-es ultrahangos, kontakt tisztítófej eltávolítja a stencilnyílások (appertúrák) sarkaiba szorult, vagy éppen a teljes nyílást eltömő, beszáradt pasztamaradványokat, hogy a nyomtatás eredménye ismét az eredeti, kiváló legyen. Ennél egyszerűbb, gyorsabb megoldás egyszerűen nem létezik.
A tisztítófej hatékonysága a berendezést nehezebb feladatokra, pl. ragasztó felvitelre használt stencillemez tisztítására is alkalmassá teszi.

A GENSONIC ultrahangos stenciltisztító berendezést használhatjuk akár s stencil kivétele nélkül is, a nyomtató néhány perces leállása alatt. A kifejezetten erre a célra tervezett,

Beszéljen szakértőnkkel

Császár Csaba
értékesítő, műszaki tanácsadó munkatárs, tanúsított IPC-A-610 és IPC/WHMA-A-620 mester tréner, IPC-A-600 és IPC-6012 tréner
csaba.csaszar@microsolder.hu
+36 20 501 9909

Pető Csaba
ügyvezető, értékesítési és műszaki támogatási igazgató, tanúsított IPC-A-610 mestertréner
csaba.peto@microsolder.hu
+36 20 464 1303

Sárvári Zsolt
minőségirányítási és szerviz vezető
zsolt.sarvari@microsolder.hu
+36 20 414 2458