Gyakori probléma a kézi forrasztással, hogy a forrasztási pontok nem egységes megjelenésűek, nem azonos a furatkitöltés, túl sok, és gyakran szétfröccsent folyasztószer-maradék látható, és főként a megrendelő ismételhető folyamathoz, dokumentált, visszakereshető gyártáshoz ragaszkodik. Ilyen az autóipari megrendelők döntő többsége, de az orvoselektronikában, a professzionális távközlésben is igen magasak a minőségi elvárások, nem beszélve a repülési, űrhajózási eszközökről.
Gyakori probléma a kézi forrasztással, hogy a forrasztási pontok nem egységes megjelenésűek, nem azonos a furatkitöltés, túl sok, és gyakran szétfröccsent

Az Ersa SOLDER SMART SR500 asztali forrasztó robot mindenben támogatja a fenti célok megvalósítását kompromisszumok nélkül. A berendezés üzembe helyezése és kezelése egyszerű. Egy közönséges 230 V-os csatlakozáson kívül nincs másra szükség. Sűrített levegőre sem. A forrasztófej különböző teljesítményű pákákkal dolgozhat, x-y-z irányban mozog, és majdnem teljesen körbeforgatható. A páka lehelyezési nyomása állítható, a lineáris motoros mozgatás rugalmas leérkezést biztosít. A forraszhuzaladagolás különféle átmérők kezelésére alakalmas. A forrasztási füstöt a forrasztási pont közeléből elszívó cső továbbítja a külső elszívó rendszerhez, amely szabadon megválasztható.

A berendezésbe integrált Windows operációs rendszerrel műlödő számítógép eltárolja, vagy akár egy szerverhez továbbítja a forrasztási paramétereket, mint femelegítési idő, forrasztási hőmérséklet, forraszhuzal adagolás mértéke, stb. Az operációs rendszerben rejlő minden funkció használható, mint például a hálózatba kapcsolhatóság, távoli elérés, adatbázis-kezelés, háttérmentés, és mások. A folyamatparaméterek olyan jól ismert programkörnyezetben kezelhetők, mint az Office.

Költség-hatékonyságának köszönhetően a beruházás már kis és közepes sorozatok esetén is hamar megtérül. A forrasztási pontok folyamatparaméterei akár pontról-pontra is változtathatók, a forrasztási programok eltárolhatók és előhívhatók, rendkívüli rugalmasságot és csekély állásidőt biztosítva a termelésnek.

A berendezéshez állvány, burkolat, munkadarab cserélő fiók (párjuzamos forrasztás és kivétel/behelyezés) is rendelhető. Kiegészíthető kamerával, bárkód-szkennerrel is.

Beszéljen szakértőnkkel

Pető Csaba
ügyvezető, értékesítési és műszaki támogatási igazgató, tanúsított IPC-A-610 mestertréner
csaba.peto@microsolder.hu
+36 20 464 1303

Jakab Zoltán 
üzletfejlesztési és értékesítési vezető, tanúsított IPC-A-610 és IPC-7711/21 Mester tréner
zoltan.jakab@microsolder.hu
+36 20 419 8216