Forrasztási maradék eltávolítók

Az MCF 800 tisztító folyadék alkalmas leforrasztott panelek és hullámforrasztó keretek tisztítására is. Összetételének köszönhetően mind a gyanta, mind az aktivátor maradékok (pl. fémsók, sókirakódás – „white residue”) teljesen eltávolíthatók. Ez a tisztítószer található meg a tisztító filctollban (cleaner pen) is, amivel panel javítás után precízen lehet a nem kívánt folyasztószer maradványokat eltávolítani.
Amennyiben MCF800 tisztítószert panelmosó berendezésben használjuk, akkor a mosási fázis után lehet öblíteni ioncserélt vízzel, vagy izopropil alkohollal. Az anyag megfelelő ultrahangos mosó berendezésekhez is. Panelek javítás utáni tisztítására alkalmas a Cramolin Flux Off szóróflakonos tisztítószer. Ehhez kefés szórófej is elérhető. Kedvező ára és hatékonysága teszi népszerűvé.

Stenciltisztítók

Az SC-01 stencil tisztító a piacon kapható emberbarát anyagok közé sorolható. Optimális tisztítószer stencillemezek forraszpaszta szennyezésének eltávolítására. Kézi tisztításhoz, ultrahangos stenciltisztítóhoz és automata törlőberendezésekhez is alkalmas.
A Loctite 7360 speciálisan a ki nem keményített egy komponensű SMD ragasztók eltávolítására gyártott anyag. Használata során a ragasztó nem keményedik ki a stencil apertúrában, vagy az adagoló tűben és a ragasztót teljesen eltávolítja.

Az SC-01 stencil tisztító a piacon kapható emberbarát anyagok közé sorolható. Optimális tisztítószer stencillemezek forraszpaszta szennyezésének eltávolítására.

Stenciltörlők és más törlőkendők

Edson stenciltörlő tekercseink magas minőségű, rendkívüli nedvesség-felszívó képességű, szálmentes, 50-68 g/m2 poliészter-cellulóz anyagból készülnek. A stenciltörlő anyagok gyorsan és hatékonyan távolítják el a stencillemezekről a visszamaradt forraszpaszta-maradékokat. A tekercsek a különböző stencilnyomtató típusokhoz (DEK, MPM, Ekra, stb.) alkalmas szélességben és tekercsmag kialakítással rendelhetők. Kiváló minőségük kedvező árral párosul. 
Kaphatók kb. 200×200 mm-es, kézi stenciltörlők, amelyek izopropilalkohol és ioncserélt víz keverékével előnedvesítve, műanyag tárolóedényből húzhatók ki, egyik a másik után.

Edson stenciltörlő tekercseink magas minőségű, rendkívüli nedvesség-felszívó képességű, szálmentes, 50-68 g/m2 poliészter-cellulóz anyagból készülnek

Törlőpálcikák

Optikai és finommechanikai célokra, tisztításra és kenésre alkalmazható, nem oldódó kötéssel rögzített szálmentes törlőfejekkel felszerelt, különféle alakú és méretű törlőpálcikák rendelhetők az Edson választékából.

Beszéljen szakértőnkkel

Császár Csaba
értékesítő, műszaki tanácsadó munkatárs, tanúsított IPC-A-610 és IPC/WHMA-A-620 mester tréner, IPC-A-600 és IPC-6012 tréner
csaba.csaszar@microsolder.hu
+36 20 501 9909

Pető Csaba
ügyvezető, értékesítési és műszaki támogatási igazgató, tanúsított IPC-A-610 mestertréner
csaba.peto@microsolder.hu
+36 20 464 1303

Jakab Zoltán 
üzletfejlesztési és értékesítési vezető, tanúsított IPC-A-610 és IPC-7711/21 Mester tréner
zoltan.jakab@microsolder.hu
+36 20 419 8216