S7056RS – két gép egy alapterületen 

Ez a nagy teljesítményű vizsgáló rendszer, a világon egyedülálló módon, egyszerre képes automatikus optikai és röntgen vizsgálatra (AOI és AXI). Ennek eredményeként még a rejtett forrasztási csomópontok (pl. BGA) hibái is megbízhatóan kimutathatók – nagy vizsgálati mélység és maximális átbocsátás mellett.A Viscom X7056 rendszere ötvözi a nagy teljesítményű automatikus optikai ellenőrzést (AOI) az ezzel párhuzamosan végezhető röntgen vizsgálattal (AXI). Ez a megoldás megbízható és gyors in-line ellenőrzést biztosít látható és rejtett hibák feltárására éppúgy..
A berendezés igen fontos előnye a kis helyigény. A mindössze 1,74 méter hosszával nem foglal el túl sok értékes termelési területet.
Az S7056RL verzió nagyobb áramköri lapok vizsgálatára is alkalmas, maximum 610 x 508 mm (24 „x 20”) méretig. Az ellenőrző rendszer nagy teljesítményű, Viscom által gyártott, mikrofókuszos röntgencsővel van felszerelve, amely max. 8 μm/pixel felbontást biztosít. Sugárzási pontossága igen nagy, így nagy pontosságú 3D röntgenkép-kiértékelést tesz lehetővé.

Ez a nagy teljesítményű vizsgáló rendszer, a világon egyedülálló módon, egyszerre képes automatikus optikai és röntgen vizsgálatra (AOI és AXI).

Az integrált optikai 8M kamera technológiának köszönhetően, a rendszer a Viscom AOI-k megszokott magas ellenőrzési mélységét kínálja, hasonló átbocsátási teljesítmény mellett. A rugalmas „OnDemandHR” funkció segítségével az AOI felbontását át lehet kapcsolni 23,4 és 11,7 μm/pixel között a teljes kép mezőre vonatkozóan, a végrehajtani kívánt elemzés igényeinek megfelelően. Ezen felül az optikai rendszer színinformáció kiértékelésre is képes.
Ez a kombinált ellenőrzés és a gyors tengely rendszer rendkívül rövid vizsgálati és áramköri lap kezelési időt eredményez. Az X7056 rendszer teljesen moduláris, és használható, mint kombinált rendszer, vagy csak, mint röntgen ellenőrző berendezés (AXI). Az optikai és a röntgenellenőrzés egyidejűleg zajlik, az egyik panelen elől az AOI egység, a másikon mögötte az AXI egység dolgozik. A panelek váltását ide-oda mozgó konvejor-szakasz végzi.

Beszéljen szakértőnkkel

Pető Csaba
ügyvezető, értékesítési és műszaki támogatási igazgató, tanúsított IPC-A-610 mestertréner
csaba.peto@microsolder.hu
+36 20 464 1303