A kézi forrasztóeszközök, forrasztópákák, forrasztóállomások, kiforrasztó eszközök ma is széles körben használatosak a gazdaságosan nem gépesíthető munkákhoz, illetve fejlesztő, javító, újramunkáló (rework) feladatokra, akár a teljesen automatizált gyártósorok mellett. Az Ersa kézi forrasztóeszközök katalógusa letölthető.

Forrasztópákák

Hobbi célokra, modellezéshez, egyszerű forrasztási feladatokra, esetleg kiemelketően nagy tömeg felmelegítését igénylő forrasztási feladatokra szabályozás nélküli forrasztópákák kaphatók. A teljesítmény skála 5W-tól 550W-ig húzódik.

Hobbi célokra, modellezéshez, egyszerű forrasztási feladatokra, esetleg kiemelketően nagy tömeg felmelegítését igénylő forrasztási feladatokra szabályozás nélküli forrasztópákák kaphatók. A teljesítmény skála 5W-tól 550W-ig húzódik.

Pákák helyszíni szerelésekhez

Szerviztechnikusoknak, szervizmérnököknek, autóvillamossági szakembereknek, antenna szerelőknek, biztonsági és vagyonvédelmi rendszerek szerelőinek helyszíni szereléshez, forrasztáshoz kiváló eszköz a gyos felfűtésű illetve a hőmérsékletszabályozós páka, valamint az elektromos hálózattól is független, szabályozható gázpáka. Sok amatőr is kedveli.

forrasztáshoz kiváló eszköz a gyos felfűtésű illetve a hőmérsékletszabályozós páka, valamint az elektromos hálózattól is független, szabályozható gázpáka

Forrasztóállomások

Az ERSA forrasztóállomások széles választéka, variálhatósága, pontos szabályzó rendszere és kiváló minősége vonzóvá teszi a legigényesebb vásárlók számára is. Tartós, viszonylag olcsó és a fűtőbetétektől függetlenül cserélhető pákacsúcsai – vagyis az alacsony üzemeltetési költségek miatt is az ERSA az optimális megoldás. A Microsolder Kft. minden érdeklődőnek biztosítja az ERSA forrasztóállomások kipróbálási tesztelési lehetőségét, ha kívánja.

ERSA i-CON PICO
Igen kis alapterületű (145×80 mm), de erős állomás, 80W-os pákával, kedvező áron. Mikro-SD kártyával programozható. Ajánlható amatőröknek, iskoláknak, kisebb vállalkozásoknak, ahol nem követelmény az ESD-biztos kialakítás. Az ipari i-CON1 állomáshoz kifejlesztett hosszú éllettartamú pákacsúcsok illenek hozzá.

ERSA i-CON PICO

ERSA i-CON NANO
A PICO-hoz hasonló kaialakítású, de ESD-biztos kivitelben készülő, 80W-os forrasztóállomás. Előnyös mindazon ipari üzemeknek, ahol kevés a hely a munkaasztalon. Üzemeltethető, akár 3 műszakban is, folyamatosan. Beállítási lehetőségei sokoldalú felhasználást tesznek lehetővé, levédhetősége meggátolja az illetéktelen elállításokat.

ERSA i-CON NANO

ERSA i-CON1
Az ERSA ipari forrasztóállomása, megalkuvás nélkül. 150W-os pákája bár kicsi és könnyű (30g), megbírkózik a nagy hőelvonású forrasztási pontokkal is. Több mint 30 különféle, hosszú éllettartamú pákacsúcs választható hozzá (ERSADUR 102 sorozat). A helyes pákacsúcs kiválasztása már félsiker a jó forrasztáshoz. Egyszerű, jól áttekinthető menürendszerben programozható, a felfűtési sebességtől a várakozási (stand-by) hőmérsékleten át a kalibrálásig, számtalan lehetőségünk van az optimális üzem meghatározására, beleértve természetesen a jelszavas beállításvédelmet is. Kijelzőjén a tényleges pákacsúcshőmérséklet valós időben jelenik meg. Szabályzó rendszere igen gyors reagálású, a forrasztási pont hatasára leeső pákacsúcs-hőmérsékletet a másodperc tört része alatt helyreállítja.

ERSA i-CON1

ERSA i-CON1V
Az i-CON Vario vezérlési technikájával rendelkezik, 8 különféle forrasztóeszköz csatlakoztatására alkalmas (köztük egyes korábbi típusok). Vákuumos elszívó pákákhoz külön vákuumképző egység csatlakoztatása is szükséges.

ERSA i-CON1V

ERSA i-CON2
Az i-CON1 forrasztóállomás kétcsatornás változata. Két forrasztópáka, vagy páka és kiforrasztó csipesz, vagy páka és vákuumos kiforrasztópáka csatlakoztatható hozzá. Rework munkahelyek kedvelt eszköze.

ERSA i-CON2

ERSA i-CON2V
Az i-CON Vario vezérlési technikájával rendelkezik, 8 különféle forrasztóeszköz csatlakoztatására alkalmas (köztük egyes korábbi típusok). Vákuumos elszívó pákákhoz külön vákuumképző egység csatlakoztatása is szükséges.

ERSA i-CON2V Az i-CON Vario vezérlési technikájával rendelkezik, 8 különféle forrasztóeszköz csatlakoztatására alkalmas

ERSA i-CON VARIO2 és i-CON VARIO4

Az i-CON termékcsalád csúcsmodeljei kettő illeve négy forrasztószerszám vezérlésére. Mindkettőhöz csatlakoztatható forró leveős páka (i-TOOL AIR S), illetve nagy teljesítményű SMD kiforrasztó csipesz (CHIP-TOOL VARIO), valamint a hagyományos forrasztó- és kiforrasztó páka. Alapfelszereltséghez tartozik az interfész, amelyen át ERSA füstelszívó, vagy melegítőlap vezérelhető. Ez a funkció az i-CON1 és i-CON2 állomásoknál csak extraként, a „C” változatokban rendelhető. Az i-CON VARIO állomások kitűnő megoldást kínálnak fejlesztő, javító és rework munkahelyekre.

ERSA i-CON VARIO2 és i-CON VARIO4

ÚJ! Egy nagyteljesítményű páka nehezen felmelegíthető forrasztási pontokhoz: i-TOOL HP
Az i-CON Vario forrasztóállomásokkal vezérelhető egy eszköz, amely talán a legnagyobb teljesítményű a piacon kapható, elektronikai alkalmazásra tervezett pákák közül. Az i-TOOL HP páka 250 W-os. Kiváló megoldás olyan helyeken, ahol eddig csak előmelegítve, vagy 2 pákával egyidejűleg melegítve, kínlódva lehetett forrasztani.

ÚJ! Egy nagyteljesítményű páka nehezen felmelegíthető forrasztási pontokhoz: i-TOOL HP

Mi, mivel működik?
Ersa i-CON állomások és 
forrasztóeszközök, perifériák

Ersa i-CON állomások és forrasztóeszközök, perifériák

* i-Con állomások esetén külön vákuumegység is szükséges (i-CON Vario állomások esetén nem)

ERSA DIGITAL 2000A
A forrasztóállomás tulajdonképpen az i-CON széria elődje, de még mindig megfelel a mai kor igényeinek is. Három különböző páka (80, 60 vagy 20W-os) , vagy 2x20W-os SMD kiforrasztó csipesz (Chip Tool), vagy furatszerelt alkatrész kiforrasztásához alkalmas vákuumos kiforrasztó páka (X Tool) csatlakoztatható hozzá. A leggyakrabban alkalmazott Power Tool pákához a 832 és 842 jelű pákacsúcs-sorozat illeszkedik. Elsősorban azoknak az üzemeknek ajánljuk, ahol már a korábbi beszerzésekből sok ilyen forrasztóállomás üzemel, és a 80W-os forrasztópákák teljesítménye elegendő.

ERSA DIGITAL 2000A

További információk:

www.kurtzersa.com

Beszéljen szakértőnkkel

Kovács Zsolt
értékesítő, műszaki tanácsadó munkatárs, tanúsított IPC-A-610, IPC-A-620 és IPC 7711/21 tréner
zsolt.kovacs@microsolder.hu
+36 20 218 1685

Császár Csaba
értékesítő, műszaki tanácsadó munkatárs, tanúsított IPC-A-610 és IPC/WHMA-A-620 mester tréner, IPC-A-600 és IPC-6012 tréner
csaba.csaszar@microsolder.hu
+36 20 501 9909

Pető Csaba
ügyvezető, értékesítési és műszaki támogatási igazgató, tanúsított IPC-A-610 mestertréner
csaba.peto@microsolder.hu
+36 20 464 1303

Sárvári Zsolt 
minőségirányítási és szerviz vezető
zsolt.sarvari@microsolder.hu
+36 20 414 2458

Jakab Zoltán
üzletfejlesztési és értékesítési vezető, tanúsított IPC-A-610 és IPC-7711/21 Mester tréner
zoltan.jakab@microsolder.hu
+36 20 419 8216